vrijdag 29 juli 2011

autostoeltje

Hebe zit niet graag stil. Zo lenig als ze is, geraakt ze steeds uit de gordels van haar autostoel.  Ze wriemelt er zich altijd uit.
De oplossing: een extra slotje eraan naaien.


het resultaat
 
meer naaiwerk is er dus niet aan

een gewillig model
Voila: nu kunnen we veilig naar de zee vertrekken. Tot volgende week.

picnicdeken

Mooie picnicdekens vind je wel. Maar meestal vind ik ze toch aan de kleine kant. Hoe kan je op zulke picnicdekens nu eten?
Tijd om de naaimachine boven te halen. Ik kocht vier tafelzeilen van kitsch kitchen en gebruikte een bedsprei die ik ooit op een tombola won en nooit gebruikte.
Hieronder het resultaat.


woensdag 27 juli 2011

tegelen

Wat doe je als papa en opa het terras aan het betegelen zijn. Je brengt de overschot van de badkamertegels naar de zandbak en zorgt voor water. Zo kunnen de kinderen hun eigen "cement" maken en de zandbak betegelen. Kobe vond de onderkant duidelijk mooier dan de bovenkant van de tegel. (Les goûts et les couleurs ne se discutent pas) Let op de bijpassende overall.

maandag 25 juli 2011

wigwam

Plannen had ik al langer... de uitvoering liet op zich wachten. Een bezoekje aan IKEA en een paar naai-avonden later stond hij er. Ik heb mij gebaseerd op de wigwam van By MiekK, maar gebruikte velcro, maar 4 stokken en maakte hem breder en hoger.

zondag 24 juli 2011

recyclage-auto

Wat een rotweer! Gelukkig knutselen we hier graag. 's avonds eerst een beetje voorbereidingen treffen. Drie (er kwam een vriendje spelen) grote kartonnen dozen zoeken, wc-rolletjes voor de uitlaat, wielen ,sturen, lampen en bumpers uitsnijden. Touwen aan de dozen hangen zodat deze op hun schouders kunnen rusten terwijl ze aan hun stuur draaien.


Dag 1: Schilderen. We waren met penselen begonnen, maar dit ging echt te lang duren. Ik knipte dus een keukensponsje in drie en plots ging het vooruit. Het stuur kleuren met wasco bracht afwisseling en de wielen hebben we beplakt met stukjes aluminiumfolie . Want ook kleine jongens willen velgen ;-).


Dag 2: Schilderen, stickertjes plakken, stukjes papier plakken, pomponnetjes plakken op de wielen , bumper en lichten bevestigen.


Dag 3: Alles droog dus tijd om te racen.

zaterdag 23 juli 2011

bernina

yes, mijn droom is werkelijkheid geworden.
We gingen een bernina naaimachine kopen en kwamen met een naaimachine en een overlock naar huis.
Allemaal dankzij bernina brussels die een superpromo heeft (nog tot eind juli):  Een overlock voor 1 euro bij aankoop van een aurora.
Ze hebben een tevreden klant bij, die nog reclame maakt ook.

dinsdag 19 juli 2011

varkentje

Kobe heeft van zijn peter een heel leuk boekje gekregen. Allemaal boerderijdieren om uit te knippen en handpopjes van te maken.
Het leek mij nog een beetje moeilijk en dus kopieerde ik het varkentje. Maar ik moet toegeven dat ik hem onderschat heb.


Toen het klaar was, was Kobe teleurgesteld dat de tong niet los hing. We hebben er dus vlug een tong in rubber aan toegevoegd. En dan moest ik goed oppassen want ik werd constant achtervolgd door een mensetend varken.

zondag 17 juli 2011

vrijdag 15 juli 2011

jaloerse broer

Kobe was stikjaloers op het kleedje van Hebe, dus maakte ik voor hem, in navolging van vorig jaar (Toen maakte ik een paar werktuigen voor mijn bob de bouwer.), twee T-shirten met flockfolie; één met een robot en één met twee helikopters.

donderdag 14 juli 2011

kleedje

Stoffen kopen kost minder tijd dan ze verwerken. Het evenwicht is dus soms ver te zoeken, met een stoffenkast tot gevolg. Hoog tijd om er eentje te verwerken tot een kleedje. Het stofje is zomers wild van vermiljoen en het patroon (met enkele aanpassingen) komt uit Ottobre kids zomer3/2011. Hebe is heel fier op haar kleedje met konijnen en vogels.

woensdag 13 juli 2011

3-D schilderen

Kobe had voor zijn verjaardag een kartonnen burcht gekregen. Met zijn tong uit zijn mond heeft hij deze geschilderd. Elke toren kreeg een andere kleur. Hebe moest het stellen met een kartonnen doos waarin ik ramen en een deur had gesneden. Desondanks was ze even gedreven als haar broer.
Nu staan beide kunstwerken op hun kamer en spelen ze er met playmobilmannetjes in.