maandag 31 oktober 2011

Düsseldorf

We zijn juist terug van een verlengd weekendje Düsseldorf.
Wat hebben we genoten van het mooie weer, de architectuur in medienhaven, de vele winkels, eens lang uitslapen, de sauna, wandelen langs de Rijn, het creatief parkeren, ...
Vandaag waren we blij dat we onze spullen weer uit de kluis van het hotel terug hadden. Er was een defect (in 40 jaar nog nooit voorgevallen) en het hotel heeft de kluis moeten open boren. En zo konden we drie uur later weer naar onze kroost terug.


maandag 24 oktober 2011

Terwijl ik kook ...

Na een dag school (met opvang) spelen Kobe en Hebe gezelschapsspelletjes. Soms sta ik verbaasd dat ze daar na een vermoeiende dag (kijk maar naar het gezicht van Hebe) nog energie voor hebben. Ondertussen kook ik, geef ik de fles en speel ik scheidsrechter. Ja, als mama moet je multitasken hé...


En kersen die hangen we aan ons oren, of in de oren hé Kobe.

woensdag 19 oktober 2011

getagd

Ik ben getagd door mama van vijf.
En oh jee, ik hoopte dit nooit te moeten doen. Hieronder 10 dingen over mezelf.

  1. Ik schrijf niet graag en kan dat eigenlijk ook niet goed. Maar toch doe ik op deze blog vele pogingen.
  2. Ik heb leren naaien door mijn schoonmoeder/schoonzus. Voordat ik daar over de vloer kwam, had ik nooit gedacht dat ik een naald zou aanraken.
  3. Nieuwe stukken maak ik graag, maar herstelwerken blijven heel lang liggen. Soms zelfs zo lang dat de kinderen er al zijn uitgegroeid. En zo lost een probleem zichzelf op.
  4. Ik knutsel al zo lang ik mij kan herinneren. Nu ben ik blij dat ik door en met mijn kinderen nog steeds onnozeligheden kan knutselen. 
  5. En tja, knutselen is ook een gedroomd excuus om vanalles bij te houden...want alles kan wel in één of andere knutselactiviteit van pas komen.
  6. Ik organiseer graag feesten en heb dan steeds veel te veel eten. Meestal kunnen we nog 3 dagen eten zonder koken. (en dan heb ik mij ingehouden)
  7. We hebben hier nog maar sinds 1 maand een TV en hebben er nog maar 2 keer naar gekeken.
  8. Ik pendel dagelijks met de trein naar Brussel.
  9. En in het station koop ik regelmatig tijdschriften, want wachten doet kopen en lezen.
  10. Ik shop heel graag (vooral als ik niets nodig heb). Spijtig genoeg shop ik met 3 kinderen (om praktische redenen) veel minder.
En nu tag ik (vrijblijvend)
 schaartje
Emma en Mona
Pippelien

zondag 16 oktober 2011

ABC - brussel

Zaterdag gingen we naar brussel naar ABC (Art Basics for Childeren). Het werd een super leuke dag met vele leuke activiteiten zoals: eigen afdruk maken, in een iglo spelen, enorm veel originele boekjes, vele knutselmogelijkheden met stof en papier, atelier voor houtbewerking, origineel constructiespeelgoed, luistercd's, eigen zentuintjes maken, ... .'s middags aten we lekkere bietensoep en bloemkolensoep. Een super leuk initiatief waar we zeker nog naartoe gaan, want zelf Roos vond er een bezigheid.


woensdag 12 oktober 2011

Gewonnen

Maandag zat er een pakje in de brievenbus. Joepie...het pakketje van de give away van Elisanna.
Ik ben er super blij mee. Mijn dag (en week) kan niet meer stuk. Merci Elisanna. Daar komen mooie projectjes van.






zondag 9 oktober 2011

kaleidocycle

Surfend op het internet kwam ik een handleiding tegen van een kaleidocycle.
Het lijkt veel ingewikkelder dan het is.


Gewoon vier foto's downloaden, plooien en plakken en je hebt een mooi resultaat.
Ik gebruikte 4 fotootjes van Roos.

Na het plooien ontdekte ik dat een close-up van een gezicht niet altijd flaterend is voor een kaleidocycle. Desondanks vind ik het goed geslaagd. Dit doe ik zeker nog eens opnieuw met andere fotootjes.
Dit weekend plooide ik er 17 als tafelversiering voor de doop van Roos.