zaterdag 31 maart 2012

woensdag 28 maart 2012

Hilti-kroon

Papa is vakman. Dus maakten Kobe en Hebe voor hun papa zijn verjaardag een Hilti-kroon. Een kroon vol machines die hun papa wel zou willen hebben. En versierd in de kleuren van Hilti (de rolls-royce van de machines). Boven elk driehoekje van de kroon kwam er krimpkous. (Om in het thema te blijven)
Papa was blij met deze op maat gemaakte kroon.

zondag 25 maart 2012

Tweede tuinfeestje

We hadden dit jaar al een winterbbq. Voor Roos haar verjaardag deden we weer een tuinfeestje. Nu met het zonnetje van de partij, en natuurlijk onze vuurkorf.
Bij het vallen van de avond bleven we buiten zitten

Toch maar rond een vuurkorf gaan zitten.
Kobe (en neefjes/nichtjes) ging(en) met een pillamp (zaklamp voor de taalpuristen) spoken zoeken.





dinsdag 20 maart 2012

Oppas zieken

Vorige week en deze maandag hadden we hier een oppas van de CM om bij Hebe en Kobe (Ze hadden de windpokken) te blijven. Gisteren bij thuiskomst hadden ze een verrassing voor Roos. Ze hadden vanalles geschilderd en geknutseld.


Ze werden de hele dag geanimeerd. Het leek wel een privé-kleuterklas. Deze oppas overtrof onze verwachtingen. Ik moet zeggen dat je op die manier je kinderen met een gerust hart achterlaat. Bedankt!

zondag 18 maart 2012

wilgen knotten

In de reeks onverantwoorde dingen voor min vijf jarigen, hebben Kobe en Hebe wilgen helpen knotten. Zij mochten met de snoeischaar verkleinen. Onverantwoord, of toch op het randje van. Maar de trots in hun ogen is onbetaalbaar. En natuurlijk worden ze goed in het oog gehouden. Ze hadden veel plezier en hebben een stukje natuur beleefd.



donderdag 15 maart 2012

windpokken

2 kinderen met windpokken is...
  • 3 keer per dag een 300-tal blaasjes aanstippen
  • zelf volhangen met zalf, want tja.... windpokken of niet: we blijven knuffelen
  • de oppasdienst inschakelen
  • blij zijn dat je zelf ooit al de windpokken hebt gehad
  • ze samen met Roos in bad steken. Dan zijn we er in 1 keer vanaf. (hopen we toch)
  • blij zijn dat er anti-jeukmiddelen op de markt zijn. Ze krabben echt niet aan de blaasjes. Weer een paar littekens uitgespaard

maandag 12 maart 2012

60 jaar!

Opa werd 60. En dus maakten Kobe en Hebe een kroon. Ze versierden elk 1 kant.
Ze schilderden ook elk een kant van een groot ei. Hebe paars met witte stippen en Kobe bruine bolletjes met een oranje doolhof rond. We vulden dit grote ei met zestig eitjes waarvan er verschillenden herpakt waren in zelf-versierde papiertjes. En zo hadden ze alle twee ook goed meegeholpen met de organisatie van deze speciale verjaardag.




donderdag 8 maart 2012

flocken heftruck

Ik had Kobe en Hebe nog een T-shirt beloofd. De inspiratie was alleen zoek. Kobe wou Cars. Na wat gepruttel van mijn kant (dat kan ik niet maken, ..., neen en Bob de bouwer ook niet) wou hij een heftruck.


Hebe kreeg een kleurrijke strijkapplicatie van een koe. Ooit gekocht bij A. Boeken in Amsterdam. Als ik Amsterdam nog eens bezoek, ga ik daar zeker terug.


zondag 4 maart 2012

ABC speelgoedboekje

In oktober ontdekten we ABC en we waren allen heel enthousiast. Nu hebben ze een visuele doe-het-zelf speelgoedcatalogus en deze is ook heel tof. Heel leuke alledaagse en doenbare ideetjes.
Je kan een papieren exemplaar bestellen, maar eigenlijk is de online versie veel leuker. Als je in het boekje een beeld aanklikt, dan krijg je een pdf met daarin alle informatie over de afbeelding: hoe je het maakt, met welk materiaal, sjablonen, enz. MEER DAN 1000 instructies zijn op deze manier gratis te consulteren! Een aanrader!