maandag 17 december 2012

Kerstsfeer

Kerst is zo'n leuke, gezellige tijd. Naast de kerstboom, versier ik ons huis dolgraag. Hieronder enkele foto's. Al vind ik het in het echt mooier. De kleuren op de foto zijn heel anders.


Papaheetzoet hangt dit op aan het plafond (met een stelling :-))

kaarsen heb je nooit genoeg

woensdag 12 december 2012

Kurken Kerstboom

Surfend op het net kwam ik kurken kerstboompjes tegen. Samen met de kinderen maakten we er kleuterexemplaren van. Ik heb de kurken wel zelf aan elkaar gelijmd, en gelukkig maar want tijdens het drogen vielen verschillende rondjes er al af :-)



zondag 9 december 2012

barbierokje en legging

Ik verwerkte 2 minirestjes. De paars met witte bolletjesstof van de strijkplank en de gele tricot van één van Hebe haar leggings.
En de conclusie is: Wat een mini prutsgedoe!

woensdag 5 december 2012

Dringende Make over

Een kort naaiproject, dat ik steeds weer uitstelde: een nieuwe hoes voor de strijkplank.


En wat denken jullie? Is mijn strijkplank er niet op vooruit gegaan?



zondag 2 december 2012

adventskalender en adventskrans

We maakten een adventskalender met een kartonnen doos, verf, prikkers en pompommetjes. Telkens er een dag voorbij is steken ze een pompom in een gaatje. Op het einde een glitterpompom, zodat de ster van de kerstboom echt schittert. In de schoendoos is er plaats voor cadeautjes.

Hebe vond dat er onder een kerstboom pakjes moeten liggen, dus plakte ze onder beide bomen een schminkdoos.

Vandaag zou ik groen uit de tuin halen om een adventskrans te maken. Maar ja ... regen en nattigheid strooiden roet in het eten. We maakten dus een voorlopig exemplaar uit duplo, in afwachting van een echt exemplaar zoals vorig jaar.