maandag 15 september 2014

kleipret

Met klei maakten we groentjes. Natuurlijk schilderden we die dan. Maar het leuke van deze knutselactiviteit uit knutselpret voor kleuters, is de afwerking die het geheel net ietsje mooier maakt. De groentjes/fruitjes kregen een vilten kroontje. En alles werd in een zelfgemaakt kistje gelegd.



woensdag 10 september 2014

woensdag 3 september 2014

Een weekkalender

Uit het knutselboek, knutselpret voor kleuters, kwam dit idee: Een weekkalender met konijntjes en een wortel. Gemaakt met karton, crepepapier, wc-rolletjes en verf.


Hebe en Roos maakte deze kalender. Nu is er een beurtrol afgesproken wie de wortel mag verzetten, om ruzie te vermijden :-).

Na een lange (blog)vakantie .... gaan we er weer voor

Bloggen heb ik niet gedaan tijdens de vakantie, maar stilzitten evenmin. toen mijn metekindje op bezoek kwam knutselden we een zee, met kwallen, krabben, wieren, vissen. Een knutwelwerk uit eenvoudige materialen: een schoendoos, verf, pijpenragers, oogjes, smeerkaasdoosje, geel papier, crepe-papier watten en een eierdoos. Een simpel knutselwerk, maar wel een lang. ik had hier twee knutselfans in huis en zij deden alles achter elkaar. Maar ik denk dat dit eigenlijk voor de meeste kleuters in stukjes moet opgesplitst worden. 
Hieronder het resultaat.