Het werd een simpele appelcake (tja :-)).
Kobe een Hebe hielpen de appels in stukken te snijden.
Het recept (voor 8 personen):
Ingrediënten:
- 1 kg appelen
- 2 eieren
- 120g gesmolten boter
- 1el bakpoeder
- 60g griessuiker
- 60g rietsuiker
- Schil de appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in kleine stukjes
- Split de eieren en klop de dooiers met de griessuiker wit-schuimig, tot het mengsel in een lint van de klopper afloopt. Schep er de bloem, het bakpoeder en de gesmolten boter door.
- Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het beslag
- Giet het beslag in een beboterde en met bloem bestoven springvorm. Verdeel er de appels over en bestrooi met de rietsuiker.
- Bak de cake ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 175°C
Dat receptje gaan wij hier ook eens uitproberen... Want hier wordt er regelmatig gebakken...
BeantwoordenVerwijderen