maandag 30 januari 2012

Mislukt

Mijn eerste tricot-probeersel is een feit, een mislukt feit. Maar niet getreurd: gelukkig maakte ik een slaapkleedje en dus durf ik het Hebe nog wel aandoen. Ik zal wel nog even moeten wachten want het is veel te groot.
Allereerst ben ik erin geslaagd om de MV door te knippen. Er zit dus een naad vooraan in het nachtkleedje. Hoe dat gebeurd is is mij een raadsel. Waarschijnlijk doordat ik meestal naai tussen 22u en 1u. Nachtwerk is blijkbaar niet zo'n goed idee. Maar wanneer moet ik het anders doen?
Het gedeelte naden stikken met de overlock ging heel goed. Geen gelubber, geen rare naden ofzo. Maar het gedeelte met de boventransportvoet lukte niet zo goed. Deze bleef steeds steken en die naden zijn dus niet zo goed.(Als iemand een tip heeft ...)
Maar bon. Ik ben wel content dat ik eindelijk tricot geprobeerd heb. Alle begin is moeilijk en ik ga erop oefenen. De stof voor een pyjama voor Kobe is al gekocht. Dit wordt mijn volgende tricot-probeersel. Het kan misschien wel nog een tijdje duren voordat ik weer de tijd vind om te naaien.


4 opmerkingen:

  1. Dat ging bij mij ook eerst heel goed fout! Maar blijven oefenen! Dat is zoals leren rijden. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het ziet er toch een leuk slaapkleedje uit hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Joh dat is toch helemaal niet slecht? Allemaal leermomentjes! Maar eh wat heb je met je blog gedaan? Ik was hier ooit al eens eerder geweest maar je bent helemaal gemetamorfoosd! Ziet er professioneel uit!

    BeantwoordenVerwijderen