woensdag 18 april 2012

scones met bosbessen en karnemelk

Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar uiteindelijk zijn ze gebakken geraakt: mijn eerste scones.
Allereerst ging ik op zoek naar baking soda. ( Dit is iets anders dan bakpoeder! ) Ik vond het uiteindelijk in de aveve. Het is zo'n grote pot dat ik er nu wel voor jaren heb.
Daarna rekende ik alle maten om naar liters en kilogrammen en ontcijferde ik alle engelse bakafkortingen.
Ik begrijp nog altijd niet dat ik het niet heb opgegeven. Maar bon, ze zijn gebakken.




Ze waren lekker dat wel, maar het waren er veel te veel. Dus na de overdosis, zal het wel even duren voor ik het recept opnieuw maak.

6 opmerkingen:

  1. Een mens doet soms gek veel moeite voor sommige dingen. Maar awel de koekjes zien er overheerlijk uit! Die wil ik ook wel eens proberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super! Ik zou dat ook wel eens willen bakken. Lijkt me heerlijk, met een kopje thee...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm ze zien er lekker uit!

    Ik had geen idee dat baking soda niet hetzelfde was als bakpoeder :O.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik dacht ook altijd dat baking soda en bakpoeder hetzelfde was.
    Op de website van dille en kamille vind je trouwens een gemakkelijker recept met onze maten en een kleinere hoeveelheid. 10 Scones.
    http://www.dille-kamille.be/nl/content/227/scones
    Jouw scones zagen er wel lekkerder uit, maar misschien is het toch het proberen waard. Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. jouw scones zien er inderdaad superheerlijk uit, veel beter dan op de site met het recept!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hmmm, ze zien er idd heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen