woensdag 16 mei 2012

Regenboogvlinders

Schilderen is hier altijd een activiteit die met gejuich wordt onthaald. Vorig weekend deden we nog iets veel leuker. Kobe vertelde er zelfs over aan zijn juf.
We plooiden een papier in twee, schilderden klodden verf op de plooi,  plooiden het papier toe en wreven de verf uit door met ons hand/vinger over het papier te wrijven. (tip: zorg dat je geen te dun papier gebruikt, want anders wrijven kinderen dat nogal gemakkelijk kapot)


Vandaag knipten we ze uit en maakten er vlinders van. We gaven ze een gekleurde achterkant, voelsprieten van pijpenragers, oogjes, een neus, een mond en rubberen versiering. Tussen de 2 lagen papier zitten allemaal dunne ijzerdraadjes, zodat de vleugels niet plat vallen en in een bepaalde golf geplooid kunnen worden. Het geheel is op een waspeld geplakt en zo kunnen de vlinders op verschillende plaatsen in huis neerstrijken.


9 opmerkingen:

 1. Supertof gedaan! Wat een creativiteit bij jullie thuis!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk en wat een prachtig, kleurrijk resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't is zo tof hé. De kinderen genieten van dat te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed idee, dat van die ijzerdraad! Ik onthoud het voor als het slecht weer is en de verveling toeslaat. Of gewoon, omdat we er zin in hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat zijn ze mooi, wat een leuke activiteit.Dit ga ik hier thuis ook eens doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, zo mooi en kleurrijk!! Chique zeg! En leuk dat je ze nu overal kan hangen, tof idee!
  Mijn dochter is ook zot van vlinders maken door toeplooien: http://villaspeelmama.blogspot.com/2012/04/kunstenaars-in-spe.html

  BeantwoordenVerwijderen