zondag 18 november 2012

Gevulde Sint Maarten Raapjes

Met de raapjes (die er in overschot zijn nadat de Sint is geweest) maakte ik volgend recept uit een oude Libelle. Super Lekker!


Ingrediënten:

4 raapjes en 4 plakjes panchetta, 1 kleine ui en twee teentjes look,1 wortel, 1  prei, 250 gr ricotta, 1 eetl gemalen parmezaan, 4 fijngehakte blaadjes salie 

Recept:

  1. Kook de raapjes gedurende 12 minuten in water. Laat even afkoelen, snij de kapjes eraf en hol ze uit. Hak het uitgehaalde raapjesvlees heel fijn.
  2. Snij de pancetta, de ui, de knoflook, de wortel en de prei in heel kleine blokjes (brunoise) en fruit ze aan in wat boter tot de groenten gaar zijn.
  3. Voeg het vlees van de raapjes toe, samen met de ricotta, de parmezaan, de salie en het losgeklopte ei. Meng alles goed, maar verwarm niet meer verder.
  4. Vul de raapjes met het mengsel en zet in een voorverwarmde oven van 200° C gedurende 12 minuten
Ik heb spijtig genoeg geen foto. Maar geloof me: dit is het proberen waard!

1 opmerking: