woensdag 9 oktober 2013

Ridder verjaardagsfeestje

Vorige week woensdag kwamen er 8 kindjes van Kobe zijn klas naar het ridderfeest voor zijn zesde verjaardag. Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf: 11 kartonnen schilden maken, 11 zwaarden uit isolatiefoam, een spelbord uit isomo, een kasteel uit isomo, katapulten, valken met magneetjes en bijhorende prenten van dieren met magneten, een lans maken, riddervlaggen als versiering naaien ....
Hieronder enkele foto's (sommige wat raar van kleur, want ik heb de verkeerde instelling geselecteerd) en daaronder het spel. Ik haalde verschillende ideetjes van het net en voegde er persoonlijke accenten aan toe.  Ik hoop dat de speluitleg duidelijk is, want dit was uitgetypt voor eigen gebruik.
En de taart, die zie je in mijn vorig blogbericht.


Concept/inkleding

Door opdrachten te doen klimmen de ridders omhoog op de toren. Wanneer ze bovenaan komen bevrijden ze de prinses die daar gevangen zit. Door de 7 opdrachten te vervullen, verslaan ze dus eigenlijk de draak

Spelbord
Toren uit isomo, met lege surpride-eitjes in, waarin steeds een opdracht inzit.

Opdrachten
 • De draak betwijfelt of deze kindjes ridders zijn. Waar zijn jullie zwaarden en schilden?
 Schild en zwaard uit karton/foam versieren adhv gekleurd papier, tekeningen van vlaggen, zwaarden, helmen, … en stiften. 

Indien goed gedaan, krijgen ze hun foto om hun ridderpion te personaliseren

 • Ok, De draak ziet nu de juiste uitrusting maar een echte ridder moet ook handig zijn met een lans.
Steekspel: Met lans door ring proberen steken. Ze zitten steeds op een paard (vriendje op handen en voeten)

à tijdens spel muur op spelbord prikken

 • De draak ziet nu dat hij echte ridders voor zich heeft en ze mogen dus de uitdaging aangaan om de prinses te bevrijden.
  Natuurlijk moeten jullie jullie blijven bewijzen en terwijl jullie ridder werden heeft de draak een muurtje gemetseld dat eerst kapot moet voordat je verder naar boven kan klimmen


 Blik gooien:  met bal blikken omver gooien

à tijdens spel insect op muur prikken

 • Ok jullie kunnen door à muur op spelbord verwijderen.
  Maar alsof het nog niet moeilijk genoeg is, is er plots een invasie van mussen, sprinkhanen, muizen en kikkers. Zet jullie valken in en vang ze

     
http://htmlimg3.scribdassets.com/6f1nxzmhs0uul8f/images/1-8c505a6464.jpg      Valken. Met 2 recht tegenover elkaar. Tussenin liggen er mussen, kikkers, … adhhv een valk die aan een koord  hangt en een magneet bevat, moeten ze de insecten proberen vangen. (idee en uitleg zie hier)

 • Ok jullie kunnen door à insecten op spelbord verwijderen
  Maar de draak is woedend en spuwt allemaal giftig gas uit.
Bellen kapot slaan. Dit is een giftig gas dat de draak uitspuwt. Ze moeten de bellenblaas bellen kapot slaan adhv hun zwaarden (idee van ergens op internet, maar weet niet meer waar)


 •  De draak is weer een beetje hoger op de toren gevlucht en staat nu verscholen achter een muur. Probeer hem te raken met jullie katapulten.

 •      Met katapult (bouwinstructies staan hier) stukjes kurk over kasteelmuur (kasteel uit isomo)  gooien. 
  •  De draak is woedend. Jullie hebben zijn tong  vermorzeld. Hij heeft geen tong meer. Hij wil eventueel wel afdruipen als jullie hem zijn tong teruggeven. Hij zit te wachten in de donkere kelder.
   Tong geblinddoekt op draak plakken.

  4 opmerkingen:

  1. Oh, ik hou van zo'n verjaardagsfeestjes. Waar een beetje werk aan geweest is, maar die zoveel plezanter zijn dan voor de zoveelste keer diezelfde binnenspeeltuin.
   Knap georganiseerd! En proficiat voor de jarige.

   BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lijkt dit een superleuk verjaardagsfeest! Ik krijg al meteen zin om mee te doen :-) Maar amai, daar zal inderdaad wel veel werk aan geweest zijn! Wat een geluk dat het toen nog mooi weer was.
   Proficiat, Kobe, met je 6 jaar!!

   BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kan me voorstellen dat je veel werk gehad hebt, maar ik denk ook wel dat Kobe echt blij en fier zal geweest zijn!

   BeantwoordenVerwijderen
  4. Je maakt er toch gigantisch veel werk van ... moet een superfeestje zijn geweest!!! Gelukkige verjaardag Kobe!

   http://wolligewolkjes.blogspot.com

   BeantwoordenVerwijderen