donderdag 9 januari 2014

wolf zonder roodkapje

In Ikea verkopen ze een wolf met een grootmoeder erbij. Heel leuk want de wolf kan de grootmoeder in de mond steken en dan kan je haar uit de buik van de wolf er weer uithalen.
Het is niet de wolf van roodkapje, maar bij ons is het vooral de wolf van roodkapje die gekend is. Mijn vader wou dus een roodkapje en ik naaide er eentje.
Ik had geen patroon en spendeerde er dus veel tijd aan. Desondanks zijn er nog steeds foutjes. Bij het rokje staan de paddenstoelen bvb omgekeerd. Maar een kind merkt dat toch niet en ik had geen moed meer om nog eens te herbeginnen.
Zie hier het resultaat. De stofjes zijn allemaal restjes.
7 opmerkingen:

 1. Superleuk!
  En ik vind die upside-down paddenstoeltjes eigenlijk wel lekker eigenwijs staan :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo gek dat Ikea daar enkel een grootmoeder bij steekt :-) Gelukkig bestaan er naaiende mama's!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, die had ik bij IKEA nog niet gezien. En welk verhaaltje zou er dan wel aan verbonden zijn, als het niet om roodkapje gaat?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ons roodkapjes-gek Renske heeft die ook gekregen maar heeft er voorlopig nog wat bang van en hij blijft dus even aan de kant liggen.
  ik had dat ook al gedacht "hier ontbreekt een roodkapje"
  heel leuk gemaakt en de foutjes maken het juist charmant!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oooh, ik heb de Worf hier ook liggen. 't was een cadeau voor middelste zoon. Hij vind dat dus geweldig en ik vond het jammer van enkel de grootmoeder. Dus nu ik dit zie.... Ik denk dat ik je ga nabootsen en er ook een roodkapje voor maken. Hopelijk vind je dat niet erg. Het is echt een super idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel leuk om het verhaal aanschouwelijk te maken naar de kinderen toe. Ze hebben er helemaal geen schrik van. Integendeel gaat de oma en roodkapje er vlot in en uit!

  BeantwoordenVerwijderen