woensdag 17 oktober 2012

Pompoenrisotto met kastanje


Een lekker receptje dat nog presenteert ook. Het receptje komt uit een Libelle proeven van 2007.

Ingrediënten :
4 kleine pompoenen, 1tl nootmuskaat, 100 g boter, olijfolie, 500 g butternutpompoen (geschild in kleine blokjes), 1 kleine ui (fijn gesnipperd), 1 teen knoflook (fijn gesnipperd), 8 geroosterde en geplede kastanjes (in kwartjes), 300 g risottorijst, 1 l  kippenbouillon (kokendheet), 30 g parmezaan (geraspt), 3 el mascarpone (op kamertemperatuur), peper en zout

Bereiding (30 minuten en ongeveer 1 uur in de oven *)
  1. verwarm de oven tot 180°C. Snij de bovenkant van de pompoenen, maar bewaar de deksels.
    Hol de vruchten uit en verwijder de vezels en zaadjes. Snij de bodems eventueel bij zodat ze mooi rechtop blijven staan.
    Wrijf de binnenkant van de pompoenen in met peper, zout en nootmuskaat en zet ze op de bakplaat.
  2. Smelt in een pan de helft van de boter met 1 el olijfolie. Voeg er de butternutpompopen, ui, knoflook en kastanjes aan toe. Bak op een matig vuur tot de ui zacht is.
    Breng op smaak met peper en zout. Voeg er de rijst aan toe en roer goed om.
    Verdeel het mengsel over de uitgeholde pompoenen
  3. Verdeel de kokendhete bouillon over de 4 pompoenen. Zet de deksels erop en bak ze ongeveer 1 uur, tot de rijst gaar is *.
  4. Haal er de deksels af en meng met wat boter, geraspte parmezaan en mascarpone door de risotto.
    Werk af met geschaafde parmezaan en serveer.

*Ik maakte 2 gevulde pompoenen en voor de kinderen maakte ik de risotto zonder de pompoenen. Na 1 uur was de risotto in de pot klaar, maar die in de pompoenen nog niet. Die heeft dus meer tijd nodig.

2 opmerkingen:

  1. Zo grappig, dat receptje hebben wij ook al een paar keer gemaakt uit diezelfde Libelle

    BeantwoordenVerwijderen