zondag 19 januari 2014

Berlijn met de kids in de kerstperiode

Net voor Kerstmis gingen wij met de kids 3 dagen naar Berlijn.
Het was een leuke uitstap en de rest van de vakantie kregen we geregeld de vraag: wanneer gaan we weer naar Berlijn? Gaan we nog eens op reis? Duurt het lang voordat we weer op reis gaan, ...

We deden volgende zaken
 • 3 kerstmarkten (elke dag 1)
  • gendarmeriemarkt: €1 inkom voor volwassenen. Heel mooi verlichte kerstmarkt
  • Potsdamer platz
  • lucia-weihnachtsmarkt in der kulturbrauerei
 • De zoo. Super leuke zoo omdat de meeste dieren achter glas zitten en je dus bijna met je neus op de dieren zit. Er is ook een hele leuke speeltuin in de Zoo
 • Lego discovery center
 • East side Gallery. Aan East side Gallery had ik enkele foto's van de muur afgedrukt. die moesten ze zoeken en dan fotograferen. Dat vonden ze super.
 • Holocaustmonument
 • 2 winkels die ik zeker wou doen: Muji en Modulor 
 • en nog vanalles dat we onderweg tegenkwamen zoals bijvoorbeeld een photobooth cabine.
We verplaatsten ons alleen te voet en met de metro. En als Roos te moe was droegen we haar op onze schouders. Dit leek ons veel gemakkelijker dan een buggy meesleuren.
We aten steeds buitenshuis. En dat ging echt goed. Ik had enkele kleurprenten van Berlijn die ik dan uithaalde en na dat vele stappen waren ze meestal blij dat ze rustig konden kleuren. We hebben goed gegeten en uit eten gaan is daar helemaal niet duur.

En ook al zijn de meeste speeltuinen te nat in de winter. Berlijn is de stad om met kinderen te doen. Ook al zijn ze nog klein zoals bij ons. (2 jaar, 4 jaar en 6 jaar) Je moet natuurlijk wel rekening houden met hun tempo, maar wij zijn overtuigd. een citytrip met kinderen is de max!

4 opmerkingen:

 1. ziet er echt leuk uit, danku voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  Wat leuk om te lezen en te zien. IK krijg al zin om te vertrekke, echt een mooi plaatje
  Verblijftip ? Hoe reisden jullie ? Met de auto ? Op dat vlak hier altijd op zoek naar een degelijke en niet al te dure oplossing.
  Groetjes, Carla

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gingen met de auto. De treinuren waren niet zo goed om op tijd thuis te zijn op kerstavond. Ter plaatse logeerden in een Airbnb. En deze formule is echt leuk met kinderen. Je hebt een appartement zonder al te veel geld kwijt te zijn.

   Verwijderen
 3. Leuke tip! Berlijn staat al enkele jaren op ons lijstje. Maar opvang was altijd de struikelblok. Fijn te horen dat het ook met kids lukt! (En mijn 2 mini's zijn een stukje ouder dan die van jou!)

  BeantwoordenVerwijderen