zondag 16 februari 2014

Smurfen verjaardagsfeest

Hebe werd onlangs 5 en daar hoorde een verjaardagsfeestje bij voor de klas. Een smurfenfeest samen met haar beste vriendje. Hieronder de uitleg van het veel te korte feest. Want de tijd vloog voorbij en de ouders stonden er al als we nog allemaal volop pannenkoeken aan het eten waren.


Concept

Gargamel heeft elk smurfenhuisje betoverd. Grote smurf kan met hun hulp telkens de betovering verbreken. Als alle betoveringen verbroken zijn, kan het feest pas echt losbreken en kan het feestmaal beginnen

Opdrachten

Opdracht 1: huisje van grote smurf

Grote smurf denkt dat het een hele moeilijke opdracht wordt. Hij wil ons allemaal sterk maken. Dit kunnen we doen door een toverdrankje te drinken. Maar alle ingredi├źnten zijn verdwenen. Helpen jullie zoeken?
Overal in huis zitten flessen met water en grenadine en suikerbolletjes. Dit moeten ze dan bij elkaar gieten Ze moeten dan hun beker in grenadine zetten en dan in suikerbolletjes. Ze doen dan een toverspreuk (Hokus Pokus smurf, met deze drank heb ik veel durf) en dan drinken ze die op in hun speciale beker.

Opdracht 2: huisje brilsmurf

Brilsmurf draagt een bril, maar zonder bril ziet hij niets. Kunnen jullie hem helpen om de voorwerpen in deze zak te herkennen?

Opdracht 3: huisje van potige smurf

Potige smurf is de sterkste smurf van alle smurfen. Het lukt hem nu niet alleen we moeten hem helpen om de wie-is-de-sterkste/fitste-smurf-wedstrijd te winnen. Want als hij die niet wint, kunnen we de betovering nooit meer verbreken
 1.  Spijker in houten blok kloppen
 2. Smurfje mag ik oversmurfen, ja of neen, moet ik dan een smurf betalen ja of neen?

Opdracht 4: huisje van smurf

Smurfin wil altijd mooi zijn. Maar door de toverspreuk weet ze niet meer hoe ze zich mooi moet maken. Kunnen jullie het haar eens voordoen. Maak jullie/elkaar mooi met schmink en speldjes.

Opdracht 5: huisje van smulsmurf

Alle snoepjes waarmee smulsmurf taarten bakt zijn opgehangen. Wij moeten proberen ze te pakken te krijgen door de smurfenpinata kapot te slaan.

Opdracht 6: huisje van lolsmurf

Lolsmurf maakt altijd fopcadeautjes en als je pech hebt ontploft er 1. We spelen het spelletje bommetje met de cadeautjes. Als er 1 ontploft mogen de jarigen 1 open doen.

5 opmerkingen:

 1. Fijne activiteiten en een leuk feestje! Dat hebben jullie goed gesmurfd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die zullen zich wel ongelooflijk goed geamuseerd hebben!! Proficiat, Hebe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijn! leuke ideetjes voor mij binnenkort :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat Hebe! Dat ziet eruit als een fantastisch feestje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Suuuuuuper! Ik denk dat iedereen in de buurt hoopt dat zijn kids naar jouw feestjes mogen komen. Wat zien ze er steeds geweldig uit!!

  BeantwoordenVerwijderen